NAF Insight Enterprise Architectuur en verandermanagement

Momenteel verandert alles om ons heen in snel tempo. Bij veranderingen is het belangrijk dat daarbij de architectuur in acht wordt gehouden. Veranderen en architectuur gaan hand in hand. Daarom is het niet vreemd om bij het werken aan architectuur rekening te houden met verandermanagement technieken.
In deze Insight gaan we in op het gebruik van de verandertechnieken van Leon de Caluwé en Hans Vermaak en brengen die in verband met Enterprise Architectuur. Lees hier meer over deze veranderstrategieën.

Tijd en locatie

Het NAF organiseert rond dit thema een NAF Insight op 11 november 2015 bij samen met Atos Nederland, bij Domus Medica aan de Mercatorweg 1200, 3528 BL in Utrecht.

Doelgroep

Deze NAF Insight is bedoeld voor iedereen die in het veld van architectuur bezig is, we krijgen allemaal te maken met veranderen!.

De Insight zal een inspiratiebron zijn voor het gebruik van veranderstrategieën, bijvoorbeeld stakeholder management en de verrijking voor de communicatieve skills van de architect. Snappen hoe verandering gaan in het bedrijf zijn essentieel, een theorie zoals die van de Caluwé en Vermaak is daarbij van groot belang!

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
• 15:30 − 16:00: Ontvangst
• 16:00 − 16:05: Opening door Hans van Drunen en Huub Bakker
• 16:05 − 19:00: Presentaties:
• Overtuigingen en benaderingen van verandering: het kleurendenken – Hans Vermaak
• Verandermanagement in de praktijk bij het UWV – René van den Berg en Carolien Glasbergen, wat gaat goed, wat lukt niet …
• Verandermanagement voor Enterprise architecten – Hans van Drunen
• Reflectie hoe nu verder met het integreren van veranderkennis in ons vak – Hans Vermaak
• 19.00 − 20:00: Eten en netwerken.

Aanmelden

Aanmelden kan met een mailtje naar info@naf.nl. Graag vóór 1 november, bij voorkeur eerder. Vermeld daarbij uw naam, organisatie en emailadres.

Alle deelnemers ontvangen tijdig een bevestiging van deelname. Leden van het NAF hebben gratis toegang tot deze NAF Insight. Niet-leden betalen € 75,- p.p. excl. BTW. Bent u ZZP-er en geen lid, dan ontvangt u 50% korting op genoemde € 75,-.

Niet-leden ontvangen een factuur per post. Voor betalende deelnemers geldt: annuleren kan kosteloos t/m 6 november 2015. Bij annuleren na 6 november wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. U kunt uiteraard een vervanger sturen.